LUTFIY IJODINING JANRLAR TASNIFI VA G’AZALLAR MAZMUNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Lutfiy (XIV-XV asrlar) o'zbek adabiyotining eng yirik shoirlaridan biri bo'lib, uning ijodi o'z davrining ma'naviy va falsafiy muammolarini yoritgan. Uning g'azallari, nafaqat sevgi va ishqning ilohiy mohiyatini, balki insonning hayot va ma'naviy o'sish yo'lidagi izlanishlarini ham tasvirlaydi. Lutfiy ijodi asosida yirik adabiy tadqiqotlar olib borilgan bo'lib, uning g'azallari janr va mazmuni jihatidan boy va turli xil ma'nolarni o'z ichiga oladi. Ushbu maqolada Lutfiy ijodining janrlar tasnifi va g'azallarining mazmuni haqida so'z yuritiladi.