OSHQOZON-ICHAK TRAKTI KASALLIKLARI VA SEMIRISH O‘RTASIDAGI KLINIK VA PATOGENETIK BELGILAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada oshqozon-ichak trakti kasalliklari va semirish o‘rtasidagi murakkab bog‘liqlik tahlil qilingan. Yallig‘lanish, mikrobiota disbalansi, metabolik sindrom, leptin va insulinga qarshilik kabi omillar bu kasalliklarning patogenezida muhim rol o‘ynaydi. Klinika misollar asosida tahlil qilinadi.