FREDERIK SHOPEN VA POLYAK MUSIQA MADANIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada buyuk kompozitor va pianinochi Frederik Shopenning hayoti, ijodi va uning Polyak musiqa madaniyati rivojiga qo‘shgan beqiyos hissasi yoritilgan. Shopen asarlari orqali polyak milliy ruhi, folklor elementlari va zamonaviy romantizm uyg‘unligining qanday namoyon bo‘lgani tahlil qilinadi.