TOMOQ STREPTOKOKK YARALARINI EKSPRESS DIAGNOSTIKASINING KLINIK AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Streptokokk infeksiyasi asimptomatik tashuvchilikdan tortib to yaqqol klinik belgilargacha bo‘lgan keng doiradagi holatlar bilan namoyon bo‘ladi. O‘tkir tonzillit shifokorlar amaliyotida dolzarb masala bo‘lib qolmoqda. Har uchinchi bakterial tonzillit holatida A guruhi β-gemolitik streptokokklari (Streptococcus pyogenes) asosiy etiologik omil sifatida aniqlanadi. Ushbu maqolada streptokokk tonzillitining zamonaviy diagnostik mezonlari va tezkor testlarning klinika amaliyotidagi ahamiyati yoritilgan.