STREPTOKOKLI INFEKSIYALARNI YOSH BOLALARDAGI KECHISHINI O‘ZIGA XOSLIGINI O‘RGANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada A guruhi β-gemolitik streptokokklari (Streptococcus pyogenes) bilan bog‘liq infeksiyalarning yosh bolalarda kechishiga xos klinik ko‘rinishlar, diagnostika usullari, asoratlari va ularni oldini olish choralari keng yoritilgan. Tahlil jarayonida bolalarning immun tizimidagi xususiyatlar, zamonaviy ekspress diagnostika usullarining samaradorligi hamda davo tamoyillarining asoslangan tahlili olib borildi. Maqola xalqaro ilmiy manbalar asosida tayyorlangan.