QISHLOQ XO‘JALIGI FAOLIYATIDA YUZAGA KELADIGAN YONG‘IN XAVFI: SABABLAR, PROGNOZLASH VA BARTARAF ETISH CHORALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada qishloq xo‘jaligi faoliyati davomida yuzaga keladigan yong‘in xavfining asosiy sabablari, prognozlash usullari va oldini olish choralari chuqur tahlil qilinadi. Texnik nosozliklar, inson omili, ob-havo sharoiti kabi muhim omillar asosida yong‘in holatlari qanday shakllanishi va ularning oldini olish yo‘llari ilmiy-amaliy asosda ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ekologik va iqtisodiy jihatdan xavfli bo‘lgan yong‘inlar oqibatlarini kamaytirish maqsadida zamonaviy texnologiyalar, monitoring tizimlari va samarali boshqaruv strategiyalari asosida taklif va tavsiyalar ishlab chiqiladi.