O’SMIRLARDA XAVOTIRLANISH HOLATLARINING PSIXOLOGIK PROFILAKTIKASI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O’smirlik davri ontogeneztik rivojlanishda  psixoemotsional o’zgarishlar davri xisoblanadi. Bu vaqtda, ularning shaxsi xususiyatlari shakllana boshlaydi, hayotiy qadriyatlari  almashinishini his qiladilar. Bu jarayonlar, ularda o’z shaxslarini, ijtimoiy rollarini, oilaviy va maktabdagi munosabatlarni qayta ko’rib chiqadilar, bu esa ularning psixoemotsional holatlarini turli darajada ta’sir etishiga olib keladi O’smirlik davrida nerv tizimi va psixikasi oliy jarayonlar va xulq-atvorning o’zgarishlari bilan moslashishi talab qilinadi.