INNOVATSION SHAHAR BINOLARINI RIVOJLANISHINING ARXITEKTURA KONSEPSIYALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada zamonaviy shaharlarda innovatsion binolarni loyihalash va rivojlantirish jarayonida arxitektura konsepsiyalarining o‘rni tahlil qilinadi. Texnologik taraqqiyot, barqaror rivojlanish, ekologik yondashuv va “aqlli shahar” (smart city) tushunchalari asosida shakllanayotgan me’moriy yechimlarning dolzarbligi yoritiladi. Maqola orqali urbanistik rivojlanishda innovatsion yondashuvlarning istiqbollari va mavjud muammolar ko‘rib chiqiladi.