O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASI JINOYAT KODEKSIDA HUJJATLARNI SOXTALASHTIRISH JINOYATINING KVALIFIKATSIYASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi Jinoyat kodeksida hujjatlarni soxtalashtirish jinoyatining huquqiy-moddaviy asoslari, ularning kvalifikatsiyasi, jinoyat tarkibi elementlari hamda amaliyotda uchraydigan muammolar yoritilgan. Shuningdek, tergov jarayonida ushbu jinoyatlarni aniqlash, hujjatlarni soxta deb topish mezonlari, jinoyatlarni oldini olishga qaratilgan choralar va ilg‘or xorijiy tajribalarga ham to‘xtalib o‘tilgan. Qonunchilikni takomillashtirish bo‘yicha takliflar ham ishlab chiqilgan.