AVTOMOBIL YO‘LLARIDAGI QOIDA BUZARLIKLAR HAMDA HAYDOVCHILARNI TAYYORLASH O‘QUV KURSIDAN FOYDALANISH BO‘YICHA KO‘RSATMALAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada haydovchilarni tayyorlash jarayonini tubdan o‘rganish hamda ulardan foydalanish bo‘yicha yuzaga kelgan muamolarning haydovchilarni tayyorlash jarayoniga tasiri hamda yo‘l-transport tizimining samaradorligi va xavfsizligini hisobga olgan holda haydovchilarni tayyorlash jarayonidagi mavjud kamchiliklarni salbiy ta’sirini kamaytirish masalasi ko‘rib chiqildi. Yo‘l-transport tizimlarini tashkil etishda va transport harakati xavfsizligini ta’minlash bo‘yicha chora-tadbirlarni ishlab chiqishda chorrahalarni, o‘tkazuvchanligini oshirishga salbiy ta’sirni kamaytirishning mavjud muammolari va usullari tahlil qilindi.