SOLIQ VA SOLIQ TURLARINING IQTISODIY FUNKSIYALARI VA UNING MOHIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola "Soliq va soliq turlarining iqtisodiy funksiyalari va uning mohiyati" mavzusiga bag'ishlangan bo'lib, soliq tizimining iqtisodiyotdagi o'rni va ahamiyatini ko'rib chiqadi. Soliq, davlatning moliyaviy resurslarini shakllantirish va ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishni ta'minlashda muhim vosita hisoblanadi. Maqolada soliqning asosiy turlari, ularning iqtisodiy funksiyalari, masalan, davlat byudjetini tahlil qilinadi. Shuningdek, soliq tizimining samaradorligini oshirish va iqtisodiy o'sishni rag'batlantirish uchun zarur bo'lgan omillar ham ko'rib chiqiladi. Ushbu tadqiqot, soliq siyosatini shakllantirishda va iqtisodiy rivojlanish strategiyalarini ishlab chiqishda muhim ma'lumotlar taqdim etadi.