SHAMOL GENERATORINING TEMIRBETON USTUNI VA POYDEVORINI ANSYS DASTURIDA HISOBLASH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Shamol generatorining temirbeton ustuni va poydevorini hisoblash muhandislik sohasida murakkab va mas’uliyatli vazifa hisoblanadi. Bu jarayon qurilmaning bardoshli, xavfsiz va uzoq muddat ishlashini ta’minlash uchun zarur bo‘lib, zamonaviy hisoblash texnologiyalari yordamida amalga oshiriladi. ANSYS dasturi esa strukturalar tahlilida keng qo‘llaniladigan ilg‘or vositalardan biri bo‘lib, murakkab geometriyalar va yuklamalarni hisobga olish imkonini beradi. Ushbu maqolada shamol generatorining temirbeton ustuni va poydevorini ANSYS dasturida hisoblash jarayoni batafsil ko‘rib chiqiladi.