ONKOGENEZ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada onkogenez jarayoni, uning bosqichlari va biokimyoviy asoslari yoritilan. Genetik va epigenetik o‘zgarishlarning hujayra proliferatsiyasiga ta’siri, onkogenlar va tumor suppressor genlarning roli tahlil qilingan. Shuningdek, onkologik kasalliklarni davolashda qo‘llaniladigan zamonaviy usullar – kimyoterapiya, molekulyar nishonli terapiya, immunoterapiya va gen terapiyasi haqida ma’lumot berilgan. Tadqiqot natijalari saraton kasalligining oldini olish va uni samarali davolash strategiyalarini ishlab chiqishda muhim ahamiyatga ega.