ГЕНОМ БЎЙИЧА РЎЙХАТГА ОЛИШНИНГ БАЪЗИ МАСАЛАЛАРИ: ТАРИХИ ВА ҲОЗИРГИ ЗАМОН ИМКОНИЯТЛАРИ. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ушбу мақолада геномга оид ахборотни тадқиқ қилиш ва унинг натижаларини геном бўйича рўйхатга олиш масалаларини ҳуқуқий жиҳатдан тартибга солиш, маълумотлар баъзасининг келиб чиқиш тарихи, жахон тажрибаси ва ҳозирги замон имкониятлари ҳақида кўриб чиқилади.