KIMYOVIY KINETIKA VA UNI OTM LARDA O’QITISHNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada asosan kimyo fanini o’qitishda talabani pedagogik mahoratiga oid tajribalarni qo’llash metоdlarini nazariy asoslari keltirilgan. Mazkur maqolada kimyoviy kinetikaning nazariy asoslari, reaksiyalar tezligi va un ta’sir qiluvchi omillar tahlil qilinadi. Kimyoviy kinetikaning ilmiy va amaliy ahamiyati yoritilib, uni oliy ta’lim muassasalarida (OTM) samarali o‘qitishning dolzarbligi asoslab beriladi. Zamonaviy pedagogik yondashuvlar va innovatsion o‘qitish metodlarining kimyo fanini o‘zlashtirishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, talabalarda mustaqil fikrlash va tajriba asosida tahlil qilish ko‘nikmalarini shakllantirishda kimyoviy kinetika bo‘yicha bilimlarning o‘rni ko‘rsatib berilgan. Maqola OTMda kimyo fanini o‘qitish sifatini oshirishga qaratilgan metodik tavsiyalarni ham o‘z ichiga oladi.