JADIDCHILIK TARIXINI O‘QITISHDA INNOVATSION YONDASHUVLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola jadidchilik tarixini zamonaviy ta’lim jarayonida o‘qitishning nazariy va amaliy jihatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda XIX asr oxiri va XX asr boshlarida Markaziy Osiyoda yuzaga kelgan jadidchilik harakati, uningasosiy tamoyillari, yetakchi vakillari va ularning ma’naviy-ma’rifiy faoliyati haqida umumiy tahlil berilgan. Shuningdek, an’anaviy dars jarayonida uchraydigan muammolar, zamonaviy yoshlarning didi va raqamli idrokiga mos bo‘lmagan metodik yondashuvlar haqida fikr yuritilgan. Asosiy e’tibor innovatsion ta’lim texnologiyalari, interfaol metodlar, multimediya vositalari, virtual muhitar, raqamli resurslar orqali jadidchilik tarixini o‘rgatishning samarali shakllarini ishlab chiqishga qaratilgan. Maqolada tarixiy ong, tanqidiy tafakkur, vatanparvarlik va madaniy merosga hurmat tuyg‘ularini rivojlantirishga xizmat qiluvchi innovatsion o‘quv amaliyotlari misollar bilan yoritib berilgan.