ARAB VA O‘ZBEK TILLARIDA KO‘PLIK KATEGORIYASINING O‘XSHASHLIK VA TAFOVUTLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada arab va o‘zbek tillaridagi ko‘plik kategoriyasining grammatik va semantik jihatlari qiyosiy tahlil qilingan. O‘zbek tili agglutinativ til bo‘lib, ko‘plikni oddiy qo‘shimchalar yordamida ifodalasa, arab tili flektiv tizimga asoslangan bo‘lib, unda ko‘plik shakllari jins va turga qarab o‘zgaradi. Maqola tilshunoslik nuqtayi nazaridan til strukturasi va morfologiyasini o‘rganishda katta ahamiyatga ega bo‘lib, arab va o‘zbek tillaridagi o‘xshashlik va tafovutlarni ko‘rsatadi.