VIRTUAL MASHINAGA WINDOWS OPERATSION TIZIMINI O’RNATISH VA SOZLASH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada virtualizatsiya texnologiyalari asosida virtual mashinaga Windows operatsion tizimini o‘rnatish va boshlang‘ich sozlash bosqichlari bayon etiladi. Virtual mashinalar yordamida bir kompyuterda bir nechta operatsion tizimlarni mustaqil ishlatish imkoniyati yaratiladi. Maqolada o‘rnatish uchun kerakli dasturlar, tizim talablari, o‘rnatish jarayoni hamda dastlabki sozlamalar batafsil tushuntirilgan. Bu amaliy qo‘llanma axborot texnologiyalari bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar, talaba va o‘rganuvchilar uchun foydalidir.