TRANSCHEGARAVIY ELEKTRON TIJORAT KORXONALARINING XALQARO BOZORGA CHIQISH STRATEGIYASI TAHLILI: ALIBABA GROUP MISOLIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
So‘nggi yillarda Xitoyda elektron tijorat sohasi jadal sur’atlarda rivojlanib, mamlakat iqtisodiy taraqqiyotiga sezilarli hissa qo‘shmoqda. Ushbu maqolada yetakchi elektron tijorat kompaniyalaridan biri — Alibaba Group misolida xalqaro bozorga chiqish strategiyasining asosiy jihatlari tahlil qilinadi. Dastlab kompaniyaning shakllanishi va rivojlanish bosqichlariga to‘xtalinadi, so‘ng uning xalqaro faoliyati o‘rganiladi.