XALQARO SUDLAR AMALIYOTIDA SERVITUT INSTITUTINING QO‘LLANISHI VA AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada xalqaro huquq tizimida servitut institutining huquqiy mohiyati, xalqaro sudlar va arbitraj organlarining amaliyoti, shuningdek, bu institutning zamonaviy global muammolar kontekstida qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Servitut institutining suverenitet, hududiy yaxlitlik va transchegaraviy hamkorlik nuqtai nazaridan ahamiyati yoritilgan.