PSIXOLOGIK USULLAR ORQALI MAKTAB O'QUVCHILARIDAGI SOG'LOM TURMUSH TARZINI NAZORAT QILISH ORQALI RIVOJLANTIRISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maktab o‘quvchilarining sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda psixologik yondashuvlarning o‘rni, samarali nazorat mexanizmlari va amaliy uslublar haqida so‘z yuritiladi. O‘quvchilarning jismoniy va ruhiy sog‘lig‘ini ta'minlashda maktab psixologining vazifasi, oilaviy muhit, pedagogik yondashuvlar va jamiyatning roli tahlil qilinadi.