ARDUINO DASTURLASH TILI SHART OPERATORI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Arduino dasturlash tilida qo‘llaniladigan shart operatorlari, xususan if, if...else, if...else if...else hamda switch...case operatorlarining nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Ushbu operatorlar dastur oqimini boshqarish, ya’ni foydalanuvchining har xil sharoitlarda mos qarorlar qabul qilish imkonini beradi. Maqolada har bir operatorning sintaksisi, ishlash prinsipi va real hayotdagi sensorli Arduino loyihalarida qo‘llanilishi amaliy misollar bilan yoritilgan. Material Arduino dasturlash tilini o‘rganayotgan boshlang‘ich va o‘rta darajadagi foydalanuvchilar uchun mo‘ljallangan bo‘lib, elektronika va mikroprotsessorlar bilan ishlashni o‘rganuvchilarga katta yordam beradi.