SINF JAMOASIDA IJOBIY MUHITNI SHAKLLANTIRISH YO‘LLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada sinf jamoasida ijobiy ijtimoiy-psixologik muhitni shakllantirishning asosiy yo‘llari yoritilgan. Ta’lim muassasalarida sog‘lom psixolgik muhit yaratilishi o‘quvchilarning shaxsiy va akademik rivojlanishiga bevosita ta’sir ko‘rsatishi asoslab berilgan. Maqolada o‘qituvchining roli, o‘quvchilar o‘rtasidagi ijtimoiy munosabatlar, motivatsiya va rag‘batlantirish usullari, zamonaviy pedagogik yondashuvlar hamda ota-onalar bilan hamkorlik qilishning ahamiyati tahlil qilingan. Ijobiy muhitni yaratishda interfaol metodlar, psixologik treninglar va reflektiv yondashuvlarning samaradorligi asoslab berilgan. Yakunda sinfda ijobiy muhitni ta’minlashga qaratilgan amaliy tavsiyalar keltirilgan.