MADANIYAT ORQALI IQTISODIY RIVOJLANISHGA ERISHISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada madaniyatning iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Xususan, milliy madaniyat, ijodiy sanoat, turizm, hunarmandchilik va san’at kabi sohalarning mamlakat iqtisodiyotiga qo‘shayotgan hissasi yoritilgan. Madaniy meros va zamonaviy madaniy faoliyatlar orqali iqtisodiy o‘sishni ta’minlash, yangi ish o‘rinlari yaratish, eksport salohiyatini oshirish va xorijiy investitsiyalarni jalb qilish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Maqolada shuningdek, madaniyat va iqtisodiyot o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik, iqtisodiy diversifikatsiya jarayonida madaniy sektorning roli ham nazariy va amaliy jihatdan asoslab beriladi. Yakunda madaniy siyosatni iqtisodiy strategiyalar bilan uyg‘unlashtirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.