UZATMALAR QUTISI VA TAQSIMLASH QUTISINING VAZIFALARI VA TUZILISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada uzatmalar qutisining vazifasi, turlari (pog’onali, ikki va uch valli), uzatmalar qutisining konstruktsiyasi va ishlash jarayoni. gidrotransformatorning tuzilishi va ishlashi, sinxronizatorlarning vazifasi, tuzilishi va ishlashi,  taqsimlash qutisining vazifasi, tuzilishi, turlari, taqsimlash qutisining konstruktsiyasi va ishlash jarayoni, fiksator, qulflarning vazifalari va ishlashi haqida ma’luotlar ketirilgan.