GLOBALIZATSIYA SHAROITIDA YOSHLARNING IJTIMOIY MOSLASHUVIDA PAYDO BO‘LAYOTGAN PARADOKSLAR: FALSAFIY TAHLIL VA ISTIQBOLLI YECHIMLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola globalizatsiya sharoitida yoshlarning ijtimoiy moslashuv jarayonida yuzaga kelayotgan paradoksal holatlarga falsafiy yondashuv asosida tahlil qaratadi. Tadqiqotda zamonaviy yoshlarning madaniy identifikatsiyasi, psixologik barqarorligi va ijtimoiy integratsiyasidagi qarama-qarshiliklar tizimli ravishda o‘rganilib, ularni bartaraf etishning istiqbolli yo‘nalishlari taklif etiladi.Tadqiqotda falsafiy tahlil, retrospektiv adabiyot sharhi va 18-30 yosh oralig'idagi 25 nafar yoshlar bilan o'tkazilgan chuqur intervyular natijalariga asoslanib, istiqbolli yechimlar taklif etadi.Maqolaning amaliy ahamiyati shundaki, u ta'lim tizimida "madaniy mediatsiya" kurslari, psixologik qo'llab-quvvatlash markazlari va avlodlararo muloqotni rivojlantirish dasturlarini ishlab chiqish uchun ilmiy asos yaratadi.