HUSNIXAT DARSLARIDA AXBOROT VA ILG’OR PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola husnixat darslarida axborot va ilg'or pedagogik texnologiyalardan foydalanish masalalariga bag'ishlangan. Unda zamonaviy texnologiyalarning husnixat o'rgatishdagi roli, afzalliklari va qo'llash usullari ko'rib chiqiladi. Maqolada husnixat darslarida axborot texnologiyalaridan foydalanish orqali o'quvchilarning qiziqishini oshirish, ularning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish va o'zlashtirish darajasini yaxshilash mumkinligi ta'kidlanadi. Shuningdek, maqolada ilg'or pedagogik texnologiyalarning husnixat o'rgatishdagi ahamiyati, ularning samaradorligi va qo'llash metodlari tahlil qilinadi. Husnixat darslarida axborot va ilg'or pedagogik texnologiyalardan kompleks foydalanish orqali o'quvchilarning husnixat ko'nikmalarini shakllantirish va rivojlantirishning samarali yo'llari ko'rsatib beriladi. Maqola husnixat o'qituvchilari, pedagoglar va ushbu mavzuga qiziquvchi boshqa mutaxassislar uchun foydali bo'lishi mumkin.