O'ZBEKISTONDA MAHALLA, JAMOAT BIRLASHMALARINING HOZIRGI KUNDAGI O'RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O'zbekistonda mahalla va jamoat birlashmalari jamiyat hayotida muhim o‘rin tutadi. Ular nafaqat an’anaviy ijtimoiy institut sifatida, balki zamonaviy davlat boshqaruvi va fuqarolik jamiyatining rivojlanishida ham katta ahamiyatga eg Mahalla tushunchasi o‘zining qadimiy ildizlariga ega bo‘lib, u xalqimizning milliymadaniy merosi, ijtimoiy birdamlik va o‘zaro yordam ko‘rsatish tizimi sifatida shakllangan. Bugungi kunda mahalla va jamoat birlashmalari o‘zining ko‘p qirrali faoliyati bilan jamiyatning turli sohalarida faol ishtirok etmoqda.