AVTOMOBILSOZLIKDA NUQSONLI EHTIYOT QISMLARNI ULTRATOVUSH USULI YORDAMIDA ANIQLASHNING ILMIY ASOSLARI VA AMALIY AHAMIYATI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Zamonaviy avtomobilsozlik sanoati yuqori ishonchlilik va xavfsizlik talablariga mos mahsulotlar ishlab chiqarishni taʼminlashga intiladi. Bunda ishlab chiqarish jarayonida aniqlanadigan nuqsonli qismlarni aniqlash (defektoskopiya) muhim rol oʻynaydi. Ultratovush tekshiruvi (UT) ushbu sohada eng koʻp qoʻllaniladigan metodlardan biri boʻlib, uning ilmiy asoslari va amaliy qoʻllanilishi ushbu maqolada tahlil qilinadi.