FEYK XABARLAR VA IJTIMOIY TARMOQLARDA MANIPULYATSIYA: KIBERXAVFSIZLIKMI YOKI AXBOROT XAVFSIZLIGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada feyk xabarlar va ijtimoiy tarmoqlarda axborot manipulyatsiyasining zamonaviy tahdidlari tahlil qilinadi. Soxta yangiliklar va noto‘g‘ri ma’lumotlar tarqalishi jamiyatda ishonchsizlik, nizolar va noto‘g‘ri qarorlar qabul qilinishiga olib keladi. Internet va ijtimoiy platformalardagi axborot oqimini boshqarish, uning haqqoniyligini ta’minlash kiberxavfsizlik va axborot xavfsizligi sohalarining yangi muammolarini yuzaga chiqaradi. Maqolada feyk xabarlarga qarshi kurashish usullari, axborot savodxonligini oshirish hamda texnologik va huquqiy choralarning ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi. Shu bilan birga, feyk xabararning jamiyat va davlat xavfsizligiga ta’siri, shuningdek, bu muammoga qarshi xalqaro hamkorlikning roli ham yoritiladi.