IJTIMOIY USTANOVKALAR VA STEREOTIPLARNING INSON RUHIY SALOMATLIGIGA TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy ustanovkalar va stereotiplarning inson ruhiy salomatligiga ta’siri o‘rganiladi. Jamiyat tomonidan qo‘yilgan kutilmalar va cheklovchi qarashlar insonning o‘zini anglashiga, hissiyotlarini ifoda etishiga va o‘z qadriyatini baholashiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi tahlil qilinadi. Ayollar va erkaklar, yoshlar va keksalar haqidagi ijtimoiy stereotiplar ruhiy bosim va psixologik muammolarga olib kelishi mumkinligi ko‘rsatib o‘tiladi.