BOSHLANG’ICH SINF ONA TILI DARSLARIDA O’QUVCHILARNING KROSS-KULTURAL KOMMUNIKATIVLIGINI RIVOJLANTIRISHDA METODLARDAN SAMARALI FOYDALANISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf ona tili darslarida o‘quvchilarning kross-kultural kommunikativligini rivojlantirish masalasi tahlil qilinadi. Kross-kultural kommunikativlik o‘quvchining turli madaniyat vakillari bilan muloqot qilish qobiliyati va madaniy tafovutlarni tushunish darajasi bo‘lib, global jamiyatda muvaffaqiyatli integratsiya uchun muhim ahamiyatga ega. Maqolada mazkur kompetensiyani shakllantirishga xizmat qiluvchi pedagogik metodlar ko‘rib chiqiladi va ularning samaradorligi o‘rganiladi.