DEPRESSIYA HAMDA SUIDSITGA MOYILLIK VUJUDGA KELISHINING OLDINI OLISHNING DOLZARB PSIXOLOGIK MASALALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Depressiyaning asosiy sabablari – bular o‘tkir va surunkali ruhiy siqilishlar, ketmaketma keluvchi muvaffaqiyasizliklar va uzoq davom etuvchi og‘ir kasalliklardir. Tashqi salbiy omillar sababli rivojlangan depressiyaga ekzogen depressiya deb aytiladi. Hech qanday sababsiz rivojlanadigan depressiyaga endogen depressiya deyiladi. Endogen depressiyalar rivojlanishida nasliy omilning o‘rni katta.