MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI TABIYATGA MEHRINI VA G’AMXO’RLIGINI QANDAY OSHIRISH MUMKIN (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maktabgacha yoshdagi bolalarni tabiyat bilan tanshtirish bolalarning ruhiy, jismoniy va ijtimoiy rivojlanishini ta'minlashda muhim ahamiyatga ega. Bugungi kunda, insoniyat tabiyat muammolar bilan yuzma-yuz kelmoqda. Shuning uchun, bolalarga atrof-muhitni, tabiatni va uning muhimligini tushuntirish, ekologik tarbiyani berish juda muhimdir. Ekologik tarbiya, bolalarga nafaqat tabiatni sevishni, balki uni himoya qilishni ham o'rgatadi. Bu jarayon, bolalarning shaxsiyatini rivojlantirishga, ularni faol va mas'uliyatli fuqarolar sifatida tarbiyalashga yordam beradi.