TARJIMONLIKDA UCHRAYDIGAN SINTAKTIK XATOLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tarjimonlik va sintaksis xatolarining turlari, sabablari va ularni bartaraf etish usullari muhokama qilinadi. Tarjimonlikdagi xatolar ikki asosiy guruhga bo‘linadi: yuzaki xatolar va tushuncha xatolari. Sintaksis xatolari esa gap qurilishi va grammatik xatolarga taalluqlidir. Maqolada tarjimonning til va madaniyatni to‘liq tushunishi, shuningdek, sintaksis va grammatik qoidalariga rioya qilishi muhimligi ta’kidlanadi. Tarjimonlikdagi xatolarni kamaytirish uchun bilimni chuqurlashtirish va amaliy tajriba orttirish zarurligi keltirilgan.