TA’LIM SIFATINI OSHIRISHDA O’QITUVCHI MALAKASINING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim sifatini oshirishda o’qituvchi malakasining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. O’qituvchining kasbiy tayyorgarligi, zamonaviy pedagogik yondashuvlarni qo‘llay olishi, doimiy o‘z ustida ishlashi va innovatsion texnologiyalardan foydalanish qobiliyati ta’lim samaradorligiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada o‘qituvchining malaka darajasini oshirishning asosiy yo‘llari — kasbiy rivojlanish kurslari, treninglar, mentorlik tizimi va onlayn platformalardan foydalanish zarurligi yoritilgan. Shuningdek, malakali o‘qituvchining o‘quvchilarning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri haqida ham fikr yuritiladi. Xulosa qismida ta’lim tizimida sifatni oshirish uchun o‘qituvchining roli va uning doimiy kasbiy rivojlanishiga ehtiyoj asoslab berilgan.