FLORA VA FAUNA MAVZUSIDA O‘RTA BOSQICH O‘QUVCHILARGA INGLIZ TILI GRAMMATIKASINI O‘RGATISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada “Flora va Fauna” mavzusi asosida ingliz tili grammatikasini o‘rta bosqichdagi o‘quvchilarga samarali o‘rgatish masalasi yoritiladi. Unda mavzuga mos grammatik birliklar tanlovi, kontekst asosida o‘rgatish, o‘yinli va kommunikativ yondashuvlar, leksik-grammatik bog‘liqlikni shakllantirish metodlari tahlil qilinadi. Shuningdek, interaktiv va vizual vositalar orqali grammatikani mazmunli o‘zlashtirishning afzalliklari ko‘rsatib beriladi. Maqola maktab bosqichida dars berayotgan ingliz tili o‘qituvchilari uchun nazariy va amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.