YUQUMLI KASALLIKLAR BILAN OG‘RIGAN BEMORLARGA TIBBIY YORDAM KO‘RSATISHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR VA EPIDEMIOLOGIK TAHLIL. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida yuqumli kasalliklar bilan og‘rigan bemorlarga tibbiy yordam ko‘rsatishning zamonaviy yondashuvlari, 2023–2024 yillardagi epidemiologik holat va tahliliy ko‘rsatkichlar yoritilgan. Virusli gepatitlar, qizamiq, gripp, O‘RVI kabi kasalliklarning tarqalish ko‘rsatkichlari asosida tahliliy jadval tuzilgan. Diagnostika, emlash, elektron monitoring va tibbiy yordam sifatini oshirish yo‘nalishlari keng yoritilgan. Yangi tizimlar va texnologiyalar, shu jumladan elektron sog‘liqni saqlash tizimlari va raqamli platformalar tibbiy yordamni sifatli va tezkor ko‘rsatishning asosiy elementlari sifatida taqdim etilgan.