INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDAGI OMOGRAF VA GETERONIMLAR XUSUSIDA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola ingliz va o‘zbek tillaridagi omograf va geteronimlarning chuqur qiyosiy tahliliga bog‘langan. Unda ushbu til birliklarining batafsil ta’riflari, mavjud tasniflari, fonetik va semantik xususiyatlarining lingvistik va madaniy jihatlari bilan birga atroflicha ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, omograf va geteronimlarning kognitiv idrok etishdagi murakkab o‘rni, leksik ambiguiyani hal qilish mexanizmlari hamda badiiy adabiyotda turli uslubiy ma’nolarni yaratishdagi ko‘p qirrali qo‘llanilishi keng tahlil etilgan. Maqolada ikki til misolida omograf va geteronimlarning paydo bo‘lish sabablari, ularning o‘xshash va farqli jihatlari chuqur lingvistik tadqiqotlar asosida yoritib berilgan.