GIPOTIREOZNING O‘ZBEKISTONDAGI TARQALISHI, DAVOLASH USULLARI VA PROFILAKTIKASI: YANGI YONDASHUVLAR VA MUAMMOLAR. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada gipotireoz kasalligining O‘zbekiston sog‘liqni saqlash tizimida dolzarbligi, uning tarqalish darajasi, tashxisi, davolash usullari va profilaktikasi haqida so‘nggi ma’lumotlar taqdim etiladi. Gipotireoz – qalqonsimon bez faoliyatining pasayishi bilan bog‘liq bo‘lgan va salomatlikka salbiy ta’sir ko‘rsatuvchi endokrin kasalliklardan biridir. Maqolada ushbu kasallikning tarqalishidagi tendensiyalar, omillar va O‘zbekistondagi eng so‘nggi tibbiy yondashuvlar, shuningdek, davolashda zamonaviy usullari keltirilgan. Shuningdek, gipotireozni erta aniqlash va uni samarali davolashning ahamiyati haqida ham batafsil so‘z yuritiladi.