AINGLIZ TILI VA O'ZBEK TILLARIDAGI FRAZEOLOGIZMLARNING QIYOSIY TAHLILI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ishda ingliz va o‘zbek tillaridagi frazeologizmlarning qiyosiy tahlili amalga oshiriladi. Frazeologizmlar – tilning boy va rang-barang ifoda vositalaridan biri bo‘lib, ular madaniy va tarixiy kontekstga bog‘liq holda shakllangan. Tadqiqotda ikki tilning frazeologik birliklari strukturasi, ma’nosi va qo‘llanilishi jihatidan solishtiriladi. Shuningdek, frazeologizmlarning universal va madaniy xususiyatlari, ularning tarjimadagi o‘rniga ham e’tibor qaratiladi. Natijalar ingliz va o‘zbek tillarining frazeologik fondini chuqurroq tushunishga yordam beradi hamda til o‘rganishda samarali qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan usullarni aniqlashga ko‘maklashadi.