O‘ZBEK TILIDAGI IBORALAR VA ULARNING BOG‘LANISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek tilidagi iboralarning leksik-semantik xususiyatlari, ularning sintaktik bog‘lanish turlari, funksional yuklamalari hamda nutqdagi roli atroflicha tahlil qilingan. Iboralarning turli matnlar doirasida qanday ma’no kasb etishi, kontekst asosida qanday tahlil qilinishi haqida fikr yuritilgan. Tadqiqotda iboralarning milliy madaniyat, urf-odat va ijtimoiy muhit bilan bog‘liqligi, shuningdek, ularning stilistik vosita sifatida qanday xizmat qilishi yoritib berilga