TALABALAR MA’NAVIY-AXLOQIY E’TIQODINI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqola yosh talaba shaxsining ma'naviy va axloqiy fazilatlarini shakllantirish masalasiga bag'ishlangan, muallif "ma'naviyat" va "axloq" tushunchalarining "Ma'naviy va axloqiy tarbiya"tushunchalariga kirib borish nuqtalarini ko'rib chiqadi. Tadqiqotchilar ko'pincha ushbu kontseptsiyaning mazmuniga turli xil ma'nolarni kiritadilar. Shunga qaramay, aksariyat falsafiy va pedagogik ishlar ma'naviy-axloqiy rivojlanish va tarbiyaning mazmunini asosan xulqatvor va shaxsni shakllantirishga qo'yiladigan ijtimoiy-axloqiy talablar nuqtai nazaridan ochib beradi. Maqolada talabalarning ma'naviy-axloqiy tarbiyasi diagnostikasining individual natijalari, xususan, kognitiv mezonning ko'rsatkichlaridan biri - o'quvchilarda axloqiy tushunchalarni shakllantirish darajasi bo'yicha natijalar keltirilgan.