O'ZBEKISTON VA XALQARO BUXGALTERIYA TIZIMINING FARQI VA O'XSHASHLIKLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Buxgalteriya tizimi har bir davlatning iqtisodiy faoliyatini to‘g‘ri va aniq hisobga olish, moliyaviy holatni baholash hamda moliyaviy hisobotlarni tayyorlash uchun muhim vosita hisoblanadi. Buxgalteriya tizimi orqali tashkilotlar o‘z faoliyatining moliyaviy natijalarini ko‘rsatadi, soliq to‘lovlari va boshqa moliyaviy majburiyatlarini hisobga oladi. O‘zbekiston va xalqaro buxgalteriya tizimlari o‘rtasida bir qator farqlar va o‘xshashliklar mavjud bo‘lib, ularni chuqur tahlil qilish iqtisodiy jarayonlarni yaxshiroq tushunishga yordam beradi.