SURXON VOHASI TURKMANLARINING ETNIK TARKIBI VA JOYLASHUVI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola Surxon vohasi turkmanlarining etnik tarkibi va joylashuvini tahlil qiladi. Shuningdek, turkmanlarning bu hududdagi jamiyatdagi o‘rni, iqtisodiy va madaniy taraqqiyoti haqida ma'lumotlar keltiriladi. Maqola o‘zbek va turkman xalqlarining o‘zaro aloqalari va mintaqadagi etnik diversifikatsiya jarayonlarini yoritishga qaratilgan.