O‘QUVCHILARDA OG‘ZAKI VA YOZMA NUTQ KO‘NIKMASINI SHAKLLANTIRISH USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ona tili darslariga qo‘yiladigan asosiy talab o‘quvchilarning og‘zaki va yozma savodxonligini oshirish, to‘g‘ri, ravon, ta’sirli va mazmundor so‘zlash va yozishga o‘rgatishdan iborat. Maqolada shu mazmundagi, ya’ni o‘quvchilarning nutqiga qo‘yiladigan talablar, og‘zaki va yozma nutqni shakllantirish usullari va maktabda o‘qituvchi tomonidan bajarilishi lozim bo‘lgan ishlar yuzasidan takliflar va tavsiyalar berilgan.