SUN'IY INTELLEKT SUD QARORLARINI QABUL QILISH JARAYONIDA: IMKONIYATLAR VA XAVF-XATARLAR. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada hozirgi kunda sun’iy intellekt  texnologiyalarining huquqiy sohada qo‘llanilishining jadal rivojlantirish choralari olib borilmoqda. Ushbu maqolada sun’iy intellektning sud qarorlarini qabul qilish jarayonidagi imkoniyatlari va xavf-xatarlari tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt sud tizimiga kiritilgan huquqbuzarliklarga  qaror qabul qilishni tezlashtirish, inson omilidan kelib chiqadigan xatolarni kamaytirish hamda sud ishlarining samaradorligini oshirish  va vaqt tejamkorligini oshirishga imkon beradi. Shu bilan birga, ushbu texnologiyadan foydalanish huquqiy adolat, shaffoflik va inson huquqlari nuqtayi nazaridan bir qator xavf-xatarlarga ega.