KIBERXAVFSIZLIK SOHASIDA DAVLATLARNING MAJBURIYATLARINI XALQARO DARAJADA BELGILASH . (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Kiberxavfsizlik sohasida davlatlarning majburiyatlarini xalqaro darajada belgilash – zamonaviy dunyoda milliy va global xavfsizlikni ta’minlashda muhim ahamiyatga ega. Internet va raqamli texnologiyalar rivojlanishi bilan birga kiberxavfsizlik masalalari davlatlar uchun yangi tahdidlarni yuzaga keltirmoqda. Shu sababli, xalqaro hamjamiyat davlatlaro‘rtasida kiberxavfsizlik sohasidagi majburiyatlarni aniq belgilash va bu sohadagi hamkorlikni rivojlantirish zaruratini sezilmoqda.Shu bilan bir qatorda kiberxavfsizlik sohasini  kuchaytirish ehtiyojlari kundan-kunga davlatning ortib bormoqda . Shuningdek davlatning kiberxavfsilik choraarini kuchaytirish maqasadida xalqaro tashkilotlar bilan hamkorlik funksiyalarni yo’lga qo’ymoqda .  Bu esa davlatlarning ma’lum bir darajada kiberxavfsizlikka qarshi jinoyatlarni oldini olishga  ko’makashmoqda desak mubolag’a bolmaydi .