ASINXRON DVIGATELNING NUQSONLARI VA ULARNI BARTARAF QILISH USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqola asinxron dvigatellarda uchraydigan tipik nuqsonlar va ularni bartaraf qilish usullarini o‘rganadi. Unda dvigatellarning ishlash prinsipi, mexanik va elektr muammolari, masalan, podshipniklar eskirishi, sariqlar izolyatsiyasi buzilishi va rotor balansi muammolari tahlil qilinadi. Nuqsonlarni aniqlash uchun diagnostika usullari, jumladan, tebranish tahlili, termografiya va elektr parametrlarini o‘lchash kabi zamonaviy texnologiyalar ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, profilaktik ta’mirlash, sifatli ehtiyot qismlardan foydalanish va ekspluatatsiya qoidalariga rioya qilish kabi nuqsonlarni bartaraf qilish va oldini olish usullari taklif etiladi.