ELEKTR YURITMALARNI ISHLATISH VA TA’MIRLASHDA XAVFSIZLIK TEXNIKASI QOIDALARINI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqola elektr yuritmalarini ishlatish va ta’mirlashda xavfsizlik texnikasi qoidalarini takomillashtirish masalalarini o‘rganadi. Unda elektr yuritmalari bilan ishlashdagi potentsial xavf-xatarlar, jumladan, elektr toki urishi, mexanik shikastlanishlar va yong‘in xavfi tahlil qilinadi. Xavfsizlikni ta’minlash uchun mavjud qoidalar, xodimlarni tayyorlash, himoya vositalaridan foydalanish va ish joylarini to‘g‘ri jihozlashning ahamiyati ko‘rsatib o‘tiladi. Maqola zamonaviy xavfsizlik standartlariga rioya qilish, avtomatlashtirilgan monitoring tizimlarini joriy etish va xodimlarning malakasini oshirish kabi takomillashtirish usullarini taklif etadi.